Turte la tigaie

de Adi in Piine, 5 Noi 2016 | 15372 vizualizari

 

Azi am avut pofta de turte la tigaie servite cu unt si miere, asa ca, sub indrumarea Merisoarei, m-am apucat de framantat si copt.
Cred ca va inchipuiti ce satisfactie am avut savurandu-le, stiind ca sunt facute de mine cap-coada.
Meri a facut pizza pentru baieti, ca asa a avut comanda, iar eu, in timp ce ea framanta aluatul de piza, framantam aluat de turte.
Simplu de tot a fost, mai simplu ca al ei.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte la tigaie:

Se cerne faina intr-un vas

Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.

se amesteca din nou, totul.

Se incalzeste laptele.

Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.

Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.

Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.

Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.

Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.

 

TIPS-URI

1

Sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia, pentru ca aceasta nu se va mai dezvolta bine.

2

Zaharul este cel care ajuta drojdia sa se dezvolte mai rapid.

3

Aluatul de turte pus la copt in tigaie, se va intepa cu o furculita din loc in loc pentru a se coace uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.11.2016, 09:47

Vreau si eu o turta!

diaconta 1

06.11.2016, 19:58

Faine turte ai facut Adi

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:47

Vai , Adi !!! Cand te lasa Merisor sa vii sa ne faci si noua ) Dar mai bine pune-o si pe ea in [ port] bagaj sa te poata indruma ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie